lauantai 5. lokakuuta 2013

Melomaan!

Viikolla Itä-Suomen yliopiston liikuntapäivänä kävin kokeilemassa melontaa paikallisen melontaseuran opastuksella. Lähteminen hieman hirvitti, kun lokakuinen sää ei erityisemin houkutellut vesille viiden asteen lämpötilalla ja synkän harmaalla taivaalla. Ennakko-ohjeissa suositeltuja vaihtovaatteita ei olisi tullut mieleenkään jättää kotiin, mielikuva itsestäni hytisemässä märissä vaatteissa yllättävän eskimokäännösharjoituksen jälkeen tuntui sen verran elävältä.

Rauhoituin hieman jo päästyäni rantaan ja todettuani vedenpinnan lähes tyyneksi - ehkä tästä vielä selvitään. Tunnin aluksi kuivaharjoittelimme melan käsittelyä, ja tutustuimme kalustoon (miten tämän muka voisi sanoa ilman kaksimielisyyksiä???) ja sitten siirryimme vesille.

Kun ohjaaja työnsi kajakkini irti rannasta, tapahtui jotain ihmeellistä. Kaikki jännitys katosi, ja yhtäkkiä kylmänharmaa vesi ei tuntunutkaan enää uhkaavalta vaan ystävälliseltä olennolta, joka kyllä kannattelee minua ja pientä venettäni. Vaikka kajakin käsittely - kuten toisiin melojiin törmäämättä oleminen - tuotti aluksi pientä päänvaivaa, itse veden liike ja sen varassa kelluminen tuntui tutulta ja turvalliselta.

Liikunnastakin melominen käy, varsinkin jos onnistuu saamaan tekniikkaa sen verran haltuun, että pystyy laittamaan kajakkiin enemmän vauhtia. Käsi- ja selkälihaksissa tuntui jo vajaan tunnin melonnan jälkeen, eikä reitti edes ollut yhtä pitkä kuin tavallinen hölkkälenkkini. Tunnin lopussa en olisi millään halunnut pois vedestä, vaan viivyttelin viimeisten rantautujien joukossa.

Näin kaukana merenrannasta asuessa purjehdusharrastus on jäänyt vähemmälle, mutta ehkä melonnasta syntyy ensi kesäksi uusi vesilaji, varsinkin kun kuulemma alkeiskurssin käytyä pääsee vaivattomasti lainaamaan seuran kajakkeja pientä käyttömaksua vastaan. Melontakurssille keväällä siis!

Kuvan soutaja ei liity tapaukseen, mutta tällaisissa maisemissa toivon pääseväni ensi kesänä melomaan.
Suuret kiitokset! http://www.joensuunkauhojat.net/

2 kommenttia:

  1. Moi Suvi! Selasin sun blogia ja huomasin, että oot käyny testaamassa crossfittiä. Missä sitä testasit? Kiinnostais nimittäin kovasti! :)

    VastaaPoista
  2. Moi. :) Kävin alkeiskurssin Fittarilla: http://www.fittari.fi/fi/ Voin kyllä suositella! Tuo on jäsenille huomattavasti edullisempi, mutta mun ymmärtääkseni alkeiskurssin hintaan kuuluu myös jäsenyys/ myös muun kuntosalin käyttö kurssin ajaksi. Ja noilla on myös ainakin välillä sellasia tunteja joihin voi mennä vaan kokeilemaan, yleensä siis edellytetään että on käynyt alkeiskurssin ennen kun voi osallistua viikottaisille tunneille. :)

    VastaaPoista