tiistai 29. lokakuuta 2013

Miksi treenaan osa 2

Aiemmin listasin tärkeimpiä liikuntamotivaationi lähteitä. Terveys, hyvä olo yms. ovat toki hyviä tavoitteita ja kannustimia, mutta käytännössä salille tulee usein lähdettyä hieman vähemmän ylevistä syistä.

1. On tylsää ja kaipaan toimintaa. Eilen en jaksanut odottaa kahvakuulatunnin alkua vaan lähdin salille pari tuntia aikaisemmin, koska ei ollut mitään tekemistä ja nettisurffailu alkoi pitkästyttää.

2. Välttelen tylsiä tehtäviä. Ollaan rehellisiä: tokisi olisin voinut lähteä eilen yliopiston kirjastolle lukemaan tenttiin tai alkaa kirjoittaa romaanianalyysiä. Mutta kyllähän nyt omasta kunnosta huolehtiminen on tärkeämpää kuin esseen naputtelu, eikös? Mihin liittyy, että...

3. ...voin kokea olleeni reipas. En saanut tänään mitään aikaan - eikun, kävinhän salilla ja vieläpä lisäsin kyykkyihin 5 kiloa painoa! Olin tosi ahkera ja aikaansaava! Kukaan ei voi nyt tulla valittamaan siitä, että parvekkeella nuokkuu edelleen paleltuneita kesäyrttejä, pölyt on pyyhkimättä ja tenttikirjat odottavat kassissa jolla toin ne kirjastosta!

4. Ei huvita olla yksin. Yliopisto-opiskelijan elämään kuuluu joskus täyspäiväinen kirjojen ja/tai tietokoneen ääressä istuminen, mikä on välillä melko yksinäistä puuhaa. Joskus lähden ryhmäliikuntatunneille ihan vain siksi, että siellä on muita ihmisiä.

5. Kiloklubin liikuntapäiväkirjaan pitää saada rivi vihreitä neliöitä. Jos joskus väitetään ihmisten keksivän tekosyitä olla liikkumatta, niin tässä on teille tekosyy liikkua. Toisaalta, jos jokin niinkin lapsellinen juttu kuin liikennevalojärjestelmällä toimiva liikuntapäiväkirja netissä motivoi liikkumaan, niin eikös se ole ihan hyvä asia? Toisaalta kyseinen ohjelma on siitä ihan hyvä, että jos vaikka käyn pelkästään nostelemassa puntteja jollain viikolla, se alkaa herjata aerobisen liikunnan puutteesta jne., mikä auttaa valitsemaan lähtisinkö zumbaan vai kahvakuulaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti