tiistai 13. elokuuta 2013

Terveellisemmät juomat

 Jatkona edelliseen postaukseen, haluan jakaa muutamia mahdollisuuksia korvata saunalonkero tai -siideri vähäsokerisemmilla ja alkoholittomilla vaihtoehdoilla.

1. Itse tehty jäätee. Kaupan jääteessä on reilusti sokeria, mutta sitä on myös helppo tehdä itse. Suosittelen jääteen tekoon eriliaisia yrttihaudukkeita, jotka eivät sisällä itse teekasvia, sillä niistä saa helpommin hyvänmakuisen jääteen, eikä kofeiini rajoita juoman iltakäyttöä. Omia suosikkejani ovan appelsiini- ja minttutee.
Jäätee syntyy yksinkertaisesti niin että haudutat teen pakkauksen ohjeen mukaan esimerkiksi kannussa, siirrät jääkaappiin jäähtymään ja lisäät tarjoiluvaiheessa tarvitaessa jäitä.

2. Vitamiinijuomat. Tulin joskus ostaneeksi Vitamin Water -nimistä juomaa evääksi, ja totesin että tämähän on todella hyvää! Vastaavia juomia on useita erilaisia, hiilihapoilla ja ilman, eri vitamiineilla ja hivenaineilla (sekä jotkut myös kofeiinilla) höystettynä ja eri tavoin makeutettuna. Omia suosikkejani ovat juuri nuo Vitamin Water ja Vitamin Well -juomat, sillä ne on makeutettu luonnollisesti, toisin kuin esimerkiksi aspartaamia sisältävät Hyvää päivää -juomat.

3. Makuvissyt. Näitä tulee nautittua lähinnä ruokajuomana (sitruunavissy on siihen parasta!) ja kahvilassa tai vastaavissa paikoissa, jos tekee mieli kylmää mutta sokeritonta juotavaa. Ehkä makuaistini on outo, mutta en kyllä huomaa kovin suurta eroa esimerkiksi mansikkalimpparissa ja mansikkavissyssä, varsinkaan ensinmainitun eduksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti