maanantai 19. elokuuta 2013

Ylikunnossa ?!

Kuluneena viikonloppuna ihmettelin, kuinka olo on todella nuutunut ja pitkien yöunienkin jälkeen tuntui väsyttävän kuin herätys olisi ollut aamukuudelta. Kun eilen vielä tavallisella juoksulenkillä sykkeet pomppasivat heti pilviin ja jalat tuntuivat lähinnä lyijystä tehdyiltä, epäilen vahvasti, että kyse on liian treenaamisen aiheuttamsta rasitustilasta, joka tunnetaan myös ylikuntona.

Kiloklubista löytyvän artikkelin mukaan sekä oireet että olosuhteet täsmäisivät ylikuntoon. Laskeskelin, että olen elokuun aikana pitänyt vain neljä lepopäivää liikunnasta, ja viimeiset kaksi viikkoa ovat kuluneet (sinänsä mainiolla) crossfit-kurssilla ja tenttiin lukiessa, minkä lisäksi olen hoitanut tavalliset työni ja harrastanut reilusti muutakin liikuntaa. Eli ei ihme jos stressitasokin on ollut hieman korkealla.

Siispä tänään keskityn liikunnan tai opiskelun sijasta bloggaamiseen ja Leena Lehtolaisen dekkariin. Huomenna käyn hieronnassa, ja vasta keskiviikkona harkitsen salille lähtemistä, jos olo tuntuu taas riittävän reippaalta. Oli syy mikä tahansa, niin viesti on selvä: ota nyt tyttö vähän huilia välillä.

Lue lisää ylikunnosta ja stressinhallinnasta:
Kiloklubi.fi: Ylikunto voi vaivata tavallistakin liikkujaa
Kuntoplus: Kuntoile stressaamatta
Kuntoplus: Stressi pois joogaamalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti